06 30 272 9034

Rólam

Nicolas Gerey, eredeti nevén Gerely Miklós magyar származású, Ausztráliában élő Új-zélandi állampolgár.

„Tizenöt éve hagytam el Magyarországot, hogy angolul tanuljak Új-Zélandon. Ott ragadtam, állampolgár lettem… 2010-ben világbajnoki címet nyertem Los Angelesben a 14. Előadóművész Világbajnokságon „Comical Acting” kategóriában. Néhány hollywoodi művész ügynökség felajánlotta, hogy felvesz az ajánlatába, de mivel nem tudtak konkrét munkát ajánlani, nem mertem maradni. Talán bátrabb is lehettem volna, de én javaslatukra inkább átköltöztem Melbourne-be [Ausztrália].”

Miklós 1998-ban kapta kézhez NLP Master oklevelét (még Magyarországon). Az utóbbi években tudását a –szintén Richard Bandler nevéhez fűződő- DHE és NHR módszerekkel is bővítette.

„Nem sokkal miután visszatértem Los Angelesből, megkeresett az Új-zélandi Nemzeti Televízió azzal, hogy egy show műsorukban működjek közre egy hipnotizőrrel, Peter Powers-szel. Peter hipnotizálta a műsorvezetőket és a show néhány vendégét akik fantasztikusan mulatságos dolgokat műveltek. Az én szerepem az volt, hogy miután Peter azt a szuggesztiót adta az egyik műsorvezetőnek, hogy minden, amit én pantomimezek valódi, hozzam a lehető legváratlanabb helyzetbe a műsorvezetőt.

A hatás kicsit engem is meglepett (video itt). Ugyanis azt játszottam el neki, hogy egy létrán felmászunk egy magas tetőre és egy pallón átmegyünk egy másikra. Mint kiderült, az illető tériszonyos volt…

Végül négykézláb, a kezemet szorongatva araszolt át a nem létező pallón, a stúdió padlóján.

French Fest 25-27.11.2011 7 SMALLEz további vizsgálódásra sarkallt a pantomim és a hipnózis kapcsolatát illetően. Így a következő alkalommal, amikor egy héten keresztül játszottam szóló műsoromat egy színházban, előadások után kimentem a közönség közé egy „felmérést” készíteni. A show egy pontján kihajítok egy „macskát” egy „ablakon” keresztül. Persze se macska se ablak, csak eljátszom őket. Nos, azt kérdeztem az emberektől, hogy milyen színű volt a macska. Ahogyan már sejtettem, mindenki „látta” a macskát és teljesen pontos leírást tudott adni róla. Persze mindenki másmilyennek „látta”, ez nem meglepő. Ami viszont engem is meglepett, az az volt, amikor ketten összevesztek azon, milyen macskát dobtam ki az ablakon. Mindkettőjüknek olyan határozott emlékképe volt a macskáról, hogy nem akart engedni belőle.

Ezzel világossá vált számomra, hogy amit csinálok, az nem más, mint hipnózis. Hiszen olyan dolgokat láttatok az emberekkel, amik nincsenek is ott. Vagyis vizuális hallucinációt generálok, ami egy hipnotikus fenoménon.

Ez a felismerés sarkallt arra, hogy még mélyebben és intenzívebben kezdjek a hipnózissal foglalkozni.”

Először autodidakta módon mélyítette tudását, sok-sok száz órányi oktató anyagot hallgatva, videót nézve és könyvek tucatjait olvasva a sokak által a két legjobbnak tartott szakembertől, Richard Bandlertől és Igor Ledochowski-tól. Később személyesen is tanult a „Világ Leggyorsabb Hipnotizőr”-ének is nevezett Don Spencer-től, és beiratkozott az Ausztrál Hipnózistudományi Akadémiára (Australian Academy of Hypnotic Science) ahol Ericsoni Klinikai hipnózist tanult.

Gordon-NicolasIgor-NicolasDon-Nicolas

„Nagyon élvezem, hogy minden különösebb erőfeszítés és fölösleges kitérők nélkül, mindössze egy néhány, rövid foglalkozás alatt segíteni tudok az embereknek leszokni a dohányzásról, elhagyni a fóbiájukat vagy rossz szokásaikat, vagy lefogyni például. Szeretek hatékony lenni. 10-15 másodperc alatt szinte bárkit transzba tudok vinni és már kezdődhet is a terápia. Vagy éppen a tanítás.” (Video itt)

A hipnózis akadémián találkozott Joane Gouldinggal, a Goulding SleepTalk™ módszer kifejlesztő “anyjával”. (Miklós interjúja Joane-nal itt.)

“Annyira megtetszett a módszer, hogy egyből meg akartam tanulni.

Első diplpmámat pedagógiából szereztem Budapesten, úgyhogy a gyereknevelés témakör már ismerős volt. A hipnózisról tanulva pedig összeállt a kép, hogy ez a módszer kulcs lehet minden gyerek egészséges fejlődéséhez.”

BoritA 90-es évek közepén-végén Miklós együtt dolgozott Dr. Ranschburg Jenővel és Gáspás Saroltával egy gyermeknevelésről szóló CD-ROM megalkotásán és kiadásán. Az Apró-cseprő gyerekekről CD-ROM máig értékes segítséget nyújt mind szülőknek, mind pedagógusoknak a gyerekek jobb megértéséhez, problémáik támogató kezeléséhez.

“Így 2012-ben elvégeztem Joane Goulding tanfolyamát és akreditált SleepTalk™ konzultáns lettem. Később Joane megbízásából én fordítottam magyarra a módszerről szóló könyvét.
Itt megvásárolható!

Azóta száznál több szülőnek segítettem, nem csak Magyarországon, elsajátítani és helyesen alkalmazni a SleepTalkot.”“A legfantasztikusabb érzés számomra, amikor a szülők, lelkes, optimizmust és szeretetet árasztó köszönő leveleit olvasom.”

Professzionális kamarai tagságaim:

Gáspár Sári interjúja velem itt meghallgatható:

Goulding  SleepTalk® Process konzultáns trénerként világszerte képzek szakembereket arra, hogyan tanítsák a módszert a szülőknek.

Ezzel áttételesen még több szülőnek/gyereknek segítek, és számos remek szakembert juttatok stabil, erkölcsös, jól jövedelmező és örömteli munkához.
badges