06 30 272 9034

Tudta, hogy az Amerikai Pszichiátriai Társaság becslése szerint az iskoláskorúak 3-7%-a, míg a szülők elmondása alapján 9,5%-a szenved figyelemhiányos hiperaktivitás–zavarban? Aggasztó statisztika, főleg annak tükrében, hogy Leon Eisenberg, az ADHD „atyja” a halálát megelőző utolsó interjújában bevallotta, az egész problémakört csupán a magas profit reménye hozta létre.

Az autizmus és más pszichiátriai problémák kutatásában is főszerepet játszó pszichiáter, Leon Eisenberg agyából pattant ki a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar ötlete, évtizedekkel ezelőtt. Eleinte gyerekkori hiperkinetikus reakcióként szerepelt a Mentális Betegségek Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvében (DMS), manapság az ADHD, vagyis Figyelemhiányos Hiperaktivitás–Zavar címszó alatt található. Nem kellett sokat várni, míg a DMS-be való bejegyzése után Eisenberg ADHD ötlete „hivatalos betegséggé” vált, és mára több tízmillió gyermeket gyógyszereznek be tudatmódosító drogokkal, egy gyakorlatilag soha nem igazolt elmélet alapján.

Nem kérdéses, hogy a pszichiáter társadalom és annak bibliája, a DMS generálja e viselkedési zavar betegséggé emelését, és ennek köszönhetően széles körben elterjedt gyógyszeres kezelését.
Egy olyan világban, ahol a kreativitást „mentális betegségnek” tekintik, és a gyógyszergyárak és pszichiáterek profitéhsége nagyobb a küldetéstudatuknál, nem lehet csodálkozni azon, hogy a népesség egyre nagyobb hányada „szorul” gyógyszeres kezelésre valamilyen típusú „mentális betegség” miatt.

„Az ADHD egy blöff, aminek csak az a célja, hogy indokokként szolgáljon a gyermekek gyógyszerfüggővé tételéhez.” – mondta Dr. Edward C. Hamlyn, az Angol Háziorvosok Királyi Kollégiumának alapító tagja a kialakult állapotról, már 1998-ban.

Eisenberg és a hozzá hasonló pszichiáterek, valamint a gyógyszergyártók manipulációjának köszönhetően csupán 2009-ben megközelítőleg 24 357 000 ADHD gyógyszert írtak fel gyermekek és tinédzserek számára.

Ijesztő az a tendencia is, hogy alacsony jövedelmű családokban a szülők azért íratnak fel gyermekeinek ADHD orvosságot, hogy javítsák a tanulmányi eredményeiket.

Az ADHD miatt begyógyszerezett gyerekek mennyisége olyan magasra emelkedett mára, hogy a gyógyszergyártóknak problémát jelent a tabletták aktív–komponens vegyületének, az Adderallnak megfelelő mennyiségű előállítása.

Jóllehet Eisenberg a halálos ágyán beismerte, hogy az ADHD pusztán egy ellenőrizetlen teória, ez nem tartotta vissza sem őt, sem a kollégáit attól, hogy szülők millióitól söpörjenek be pénzt.
Jól tudjuk: minden a pénzről szól. Nincs betegség, amiből profitálni ne lehetne, amire új orvosságot ne lehetne előállítani. És ahol nincs betegség, ott egyszerűen csak kreálni kell egyet. Aligha meglepő, hogy a DSM ötödik kiadásának jegyzékében található orvosoknak már 70%–a jelezte, hogy anyagi kapcsolatban áll valamilyen gyógyszergyártó vállalattal, míg a korábbi kiadásban még „csak” 57% volt az összefonódás aránya.

A jó hír:
Számtalan szülő tudja már, hogy az ADHD–val megbélyegzett gyermek „kezelésére” rengeteg természetes módszer áll rendelkezésre, az étkezési szokások megváltoztatásától kezdve az egészségesebb nevelési módszerek és hatékonyabb kommunikáció alkalmazásáig.

A www.wakingtimes.com cikke alapján.

A SleepTalk™ Szülőknek módszer alkalmazásával, a tapasztalatok alapján akár néhány hét alatt drámai javulás érhető el az ADHD tünetcsoportot mutató gyermekeknél. Ingyenes tanfolyam a www.sleeptalk.hu oldalon!

Jogi nyilatkozat: Ennek a cikknek nem áll szándékában orvosi tanáccsal szolgálni, diagnózist felállítani vagy gyógymódot javasolni.